DIY foute kersttrui

vrijdag, december 11, 2015Vorig jaar zei ik nog standvastig dat ik nooit een lelijke kersttrui zou dragen. Nu heb ik over een week een foute kersttrui borrel, dus werd het toch eens tijd dat ook ik overstag zou gaan. Als ik dan toch fout ga, dan maar meteen héél fout. Ik liet mijn creativiteit botvieren en ineens was daar de lelijke-foute-verlichte-kerstboom-kersttrui. 


Om deze enorm foute trui te maken heb je het volgende nodig: een groene kerstslinger (Wibra €0,50), een glitterparels slinger (Wibra €0,20), kunsttof kerstballen (Action €1,-), candy cane snoepjes (Xenos €1,-), een strik van cadeaulint (Action €1,- in een set), een set lichtjes die op batterijen werkt (Action €1,-) en een oude trui die je misschien nog in de kast hebt liggen. 


Als eerst leg je de groene kerstslinger neer in de vorm van een kerstboom. Daarna heb ik deze kerstslinger met de hand sporadisch vastgenaaid. Dit hoef niet heel precies te zijn, je ziet de draad niet meer omdat deze binnenin de trui zit. Het is ook niet erg als het nog niet allemaal precies vast zit, je moet er na deze stap namelijk nog redelijk vaak overheen.


Daarna heb ik de lichtjes erin vast gemaakt. Deze heb ik eerst zo gebogen dat de lichtjes meeliepen met de slinger, waarna ik ze ook vast heb gezet met draad en zo dus nog een keer de hele slinger nagelopen ben. 

Het batterij gedeelte van de lichtjes ga je binnen aan de voorkant van de trui vastmaken in een klein stukje stof. Ik heb dit gedaan door een klein stukje stof uit een oud t-shirt te knippen.Hierna heb ik in de kerstboom de roze parelketting vastgemaakt. Deze heb ik eerst op maat geknipt en vervolgens ook vastgenaaid met de hand. Daarna heb ik er nog wat kerstballen en candy canes ingehangen, en klaar is je kersttrui! 

Doe jij ook mee met de kersttruien rage?

Wat je misschien ook leuk vindt

3 reacties

  1. Wat gaaf bedacht zeg, haha! Ik doe zelf (nog) niet echt mee met de kersttruien hype, maar eerlijk gezegd is het wel redelijk aanstekelijk als iedereen ineens in zo'n vrolijk ding rondhuppelt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wauw, echt een geweldige DIY! Heel tof met die lichtjes ook! Ik heb zo'n DIY nog niet eerder gezien!

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe