Drie maanden make-uploos

dinsdag, december 29, 2015


Ik heb ongeveer drie maanden zonder make-up geleefd. Ja, echt! Ik ben dol op nieuwe make-up looks uitproberen en experimenteren met verschillende kleuren en stijlen, maar de laatste tijd had ik steeds minder zin om tijd te maken voor make-up. Als ik naar mijn werk of naar college ging had ik al helemaal geen zin om nog vroeger op te staan en mijn gezicht in de plooi te steken. Eerst deed ik een keer in de week even geen make-up op en steeds vaker dacht ik, waarom ook eigenlijk wel? Daarna deed ik alleen nog make-up op als ik ging stappen, maar omdat ik vervolgens het drukke leven van een au pair aanging kwam het uiteindelijk neer op écht geen make-up voor ruim twee en een halve maand. Eenmaal weer thuis kon ik ook gerust gaan stappen met alleen een beetje mascara en wat lippenstift, zo vond ik het wel prima. Een jaar geleden ging ik de deur niet uit zonder make-up. Zelfs als ik even de hond uit ging laten deed ik wat mascara op en naar de sportschool zonder wat mascara was ook al geen optie. Ik vond mezelf niet mooi zonder make-up, dan zag er moe en kaal uit. Net een twaalfjarig meisje, vond ik van mijn make-uploze zelf.  Toen ik eenmaal begonnen was met mijn make-uploze periode kreeg ik ook wel eens de vraag of ik moe of ziek was, maar zoals je wel kunt verwachten kreeg ik deze vraag na twee weken zonder make-up bijna niet meer. Mensen waren gewend aan mijn "echte" gezicht, en ik begon er ook prima aan te wennen.

Wat het uiteindelijk voor mijn huid gedaan heeft? Nou, niets. Ik loop nog steeds rond met een mijnenveld op mijn kin, dus ik kan niet zeggen dat ik nu het wonderbaarlijke babyhuidje heb dat ik altijd al wilde. Iets wat ik van te voren ook wel had kunnen voorspellen, want dat is namelijk een hormonaal probleem. Ondanks dat ik wel had verwacht dat de kleine pukkeltjes en mee-eters er een beetje op vooruit zouden gaan, is dit jammer genoeg ook niet echt gebeurd. Wel kan ik zeggen dat ik een stuk zelfverzekerder ben over mijn make-uploze gezicht. Zelfs met wat pukkeltjes en rode plekjes kan ik gewoon de deur uit zonder er eerst een dikke laag make-up over aan te brengen (al is mijn huid er op dit moment zo erg aan toe dat ik de concealer er weer geregeld bij pak).

Op een avond had ik zin om een nieuwe make-up look uit te proberen voor een avondje stappen, en merkte ik op dat ik mezelf misschien zelfs wel mooier vond zonder make-up. Wat een schok!
Af en toe make-uploos door het leven gaan is iets wat eigenlijk iedere vrouw zou moeten doen, accepteer jezelf zoals je bent, je bent mooi! Eenmaal terug uit Frankrijk draag ik toch wel weer af en toe wat make-up, omdat ik make-uppen toch wel heel leuk vindt om te doen en ik op een gegeven moment een beetje het gevoel kreeg dat ik als overwerkte huismoeder mijn uiterlijk wat aan het verloochenen was. Toch ben ik trots op mezelf dat ik het zo lang vol heb kunnen houden en dat ik mijn eigen gezicht écht heb leren kennen.

Zou jij zo lang zonder make-up kunnen?

Wat je misschien ook leuk vindt

10 reacties

 1. Wat mooi geschreven :) Ik heb ook last van die hormonale puisten (echt superstom dat je er niets kan aan doen), maar durf ook wel al zonder concealer buiten te komen.Een volledig make-upgezicht draag ik niet, maar mijn bruine stick en mezelf zijn wel onafscheidelijk ;) En een beetje mascara kan er ook nog bij, maar meer hoeft voor mij niet. Het valt op en mensen zijn inderdaad veel mooier zonder make-up! Liefs :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee het scheelt misschien ook wel dat ik nooit echt heel veel make-up heb gebruikt om echt mijn gezicht te bedekken (zoals foundation enzo), dan is de stap denk ik ook net iets makkelijker te maken om een tijdje zonder make-up door het leven te gaan.

   Verwijderen
 2. Heel knap! Ik denk dat ik niet eens een dag zonder make-up kan. Tenzij ik echt thuis blijft en de deur niet uit hoeft haha. Ik ben veel te onzeker voor dat. -x-

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het echt een keer aanraden om te doen, al is het maar voor een week, je wordt er een stuk zelfverzekerder van!

   Verwijderen
 3. Ik denk niet dat ik het zou kunnen, heel knap van je! Wel jammer dat het niks voor je huid heeft gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is echt tof! Wat gaaf dat je het gewoon aan gegaan bent en je jezelf misschien wel mooier vond zonder make-up. En je laatste stukje tekst: amen to that!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik herken me zo erg in dit, ik heb een keer twee weken geen make-up gedragen en dan ineens zie je hoe mooi je eigenlijk bent zonder make-up haha, echt heel raar :')

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is zo herkenbaar! Sinds een halfjaar draag ik ook bijna geen make-up. Alleen concealer soms, en als ik ga stappen breng ik wat make-up aan. Ik had er ook echt geen zin meer in, en nu vind ik mezelf ook mooier dan eerst zonder make-up. Gek is dat, hoe dat kan veranderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat knap dat je dit geprobeerd hebt! Jammer dat het niks heeft opgeleverd haha, maar toch wel fijn om te weten dat je zonder make-up echt niet opeens anders wordt bekeken ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat knap en wat een mooi resultaat heeft het je gebracht! Het lijkt mij ook wel wat nu ik het zo lees :)

  BeantwoordenVerwijderen

Subscribe