Mijn doelen voor 2016

maandag, januari 11, 2016

Het is al meer dan een week geleden dat we 2016 ingingen. In 2015 heb ik veel hoogtepunten, maar ook dieptepunten meegemaakt, waarop mensen vaak zeggen: "hopelijk wordt in 2016 alles beter!" Of het ook daadwerkelijk beter zal worden heb je toch grotendeels zelf in de hand, vandaar dat er op elke hoek van de straat gesproken wordt over de goede voornemens voor het nieuwe jaar. Op bijna iedere blog die ik volg zie ik goede voornemens voor 2016 voorbij komen. Het leek mij leuk om ook mijn doelen op te schrijven, zodat ik er volgend jaar nog eens naar kan kijken en kan zien of ik mijn doelen ook daadwerkelijk behaald heb. 

Mijn studie hervatten
Ik was er even aan toe om niet meer te studeren, om uit te vogelen wat ik nu eigenlijk echt wilde. Inmiddels weet ik het nog steeds niet zo goed, maar aangezien ik denk dat ik nooit echt ga weten wat ik nou wil doen, wil ik toch mijn studie weer oppakken. Wie weet ben ik (hopelijk) wel weer super enthousiast!

Van mijn acne afkomen
Zoals jullie al in mijn artikel over mijn experiment met huidverzorging konden lezen heb ik last van acne, bah. Dit jaar ben ik vastberaden ervan af te komen, ik heb besloten dat ik voor het zwaardere geschut ga als ik er op eigen kracht niet van af kan komen. Dan ga ik namelijk naar een acnespecialist of laat ik wellicht een laserbehandeling doen. Ik ben er helemaal klaar mee, dus wordt vervolgd...

Op mezelf gaan wonen
Op een gegeven moment kom je op een bepaalde leeftijd waarop je écht niet meer met je ouders (hoe leuk ze ook zijn) in een woning kan wonen. Je wilt wat onafhankelijker worden en jezelf leren kennen in de rol van volwassene. Deze leeftijd had ik een tijd geleden al bereikt, maar omdat ik in mijn tussenjaar als au pair zou gaan werken en nog wat zou reizen heb ik het zoeken van mijn eigen stekje toch maar even uitgesteld. Mijn doel voor 2016 is zeker op mezelf gaan wonen, ik heb negentig procent van mijn uitzet al bij elkaar dus ik ben er helemaal klaar voor!

Veel reizen
Als ik aan het reizen ben, ben ik echt in mijn element. Ik word er ontzettend gelukkig van, dus dat lijkt me een goed doel voor 2016. Ik heb mijn hart verloren aan de stad Berlijn, geweldige kunst, leuke eettentjes en overweldigende geschiedenis en in 2016 wil ik nog meer mooie steden ontdekken. Ook heb ik besloten in 2016 de jaarlijkse Sziget-traditie niet meer voor te zetten en in plaats daar van waarschijnlijk een mooie reis te maken. Daarnaast ga ik in februari voor anderhalve maand backpacken in Indonesië waar ik heel erg naar uit kijk!

Foto die ik tijdens mijn reis naar Thailand in 2011 heb gemaakt, goed motto voor 2016!

Mijn blog bijhouden
Ik heb nog wel eens moeite met het regelmatig bijhouden van mijn blog. Ondanks het feit dat ik het super leuk vind om te doen en het ook geweldig vind om mijn cijfers te zien stijgen vind ik het toch lastig om regelmatig een nieuwe post online te zetten. Hier wil ik 2016 aan werken, aan de hoeveelheid concepten die klaar staan te zien is er met de inspiratie niets mis...

Meer sporten
Vaak kan ik de tijd er niet voor vrij maken, sporten. Leuk vind ik het nou bepaald niet. Toch vind ik het wel erg belangrijk om mijn conditie een beetje op peil te houden. In 2016 wil ik graag wat meer aan mijn conditie werken en misschien sporten nog wel leuk gaan vinden...

Van de suiker af kunnen blijven
Met uitzondering van kerst en oud en nieuw lukte het me behoorlijk goed om van alle producten met suiker af te blijven, ik hield me hier al aan sinds midden november aan. Dit wil ik dit jaar zeker vasthouden en eigenlijk wil ik zelfs een sugar challenge gaan doen zodra ik op mezelf woon.

Wat zijn jouw doelen voor 2016?


Wat je misschien ook leuk vindt

3 reacties

  1. Leuk dat je op jezelf wilt gaan wonen! Beviel mij in ieder geval heel er goed. Leuk om je doelen zo te zien, succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op mezelf wonen zou ik ook wel graag willen. Of nouja met mijn vriend gaan samenwonen. Helaas moeten wij nog even door sparen!

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe